OM OSS
Restaurang Saigon City i Örebro har funnits sedan 1996 men tar ett djärvt steg in i framtiden med lanseringen av sitt nya koncept ”asiatisk one stop shop” som kombinerar det bästa av tre världar: sushi, vietnamesiskt street food och klassisk wok. Ett initiativ som syftar till att återuppliva stadskärnan med en explosion av nya och spännande smaker från Asien i en modern och fräsch miljö.
Förändringen av Saigon i City drivs av två unga entreprenörer, Hans Tang och Haur Foo som båda vill ta Örebros mat och stadskultur till nya höjder. Det nya konceptet kombinerar sushi med den kryddstarka och smakrika naturen hos vietnamesiskt street food samt den klassiska och välbekanta smaken av wokrätter. Genom att förena dessa tre kök erbjuder Restaurang Saigon City en mångsidig meny som tilltalar både den äventyrlige finsmakaren och den som söker en bekant smak med en twist.
”Med det nya Saigon vill vi ta tillbaka restaurangen och city som en plats att mötas och uppleva mat tillsammans. Hit kan du komma för en avslappnad middag med vänner och familj eller snabblunch med kollegorna med spännande smaker, och ingen behöva kompromissa med sin smakpreferens då det finns något för alla på menyn”
-Menyn från Ngon hämtar inspiration från mormors recept på nudelsoppor, nudelsallader och färska vårrullar smaksatta med färska örter och fisksås. Flera maträtter på menyn är naturligt fria från gluten och laktos, och det finns flera vegetariska och veganska alternativ.
För nysatsningen har Saigon lagt extra fokus på miljön snarare än Take away och kombinerar den traditionella asiatiska färgpaletten med en stilren nordisk design, vilket resulterar i ett modernt och inbjudande restaurangmiljö. Med tanke på varje detalj, från inredning till belysning, strävar Saigon efter att skapa en atmosfär som både smälter samman och lyfter fram de asiatiska smakerna som serveras på tallrikarna. Detta skapar en unik miljö där gästerna kan njuta av sina måltider i en harmonisk och elegant omgivning, samtidigt som de tar del av den spännande fusionen av kulturer och smaker som restaurangen erbjuder..